Nordland Teater: Kollektivt selvmord

En beksvart komedie om en buss med selvmordskanditater på vei til Nordkapp. Tittel Start Slutt Sted Tittel Nordland Teater: Kollektivt selvmord Start fredag 5. apr 2019 19:00 Slutt 5. apr 2019 21:00 Sted Hamsunsenteret Les mer

fredag 5. apr 2019 19:00 Hamsunsenteret
Kjøp billett

Fakta

Dag 1 5. apr 2019 19:00:00 - 21:00:00RSted Hamsunsenteret

Kollektivt selvmord ble forfatter Arto Paasilinnas store kommersielle gjennombrudd. Han døde i 2018, men det vidunderlige forfatterskapet hans lever videre.   

En beksvart komedie om en buss med selvmordskanditater på vei til Nordkapp. Det er midtsommer og – etter nok en konkurs – går direktør Rellonen inn i en låve for å skyte seg. Der finner han offiseren Kemppainen som holder på å feste et rep til en bjelke. Sammen bestemmer de seg for å utsette handlingene, og etter en lang diskusjon samme natt finner de en løsning de er fornøyd med: De vil samle selvmordskandidater fra hele landet til et seminar. På seminaret bestemmer så en gruppe seg for kollektivt selvmord, og dermed starter en vanvittig reise i luksusbuss mot «dødsriket».

Kollektivt selvmord er den fjerde av Paasilinnas bøker som ble oversatt til norsk, og den forener alle hans typiske trekk: humoristisk tilnærming til alvorlige temaer og stor innlevelse i høyst vanlige menneskers liv og problemer.

Av: Arto Paasilinna
Regi og dramatisering: Bjørn Ravn Carlsen
Scenografi og kostyme: Even Børsum
Medvirkende: Stein Grønli, Rudy Claes, Jon Sigurd Kristensen, Stein Elvestad, Lars August Jørgensen, Dagrunn Anholt og Ida Marie Bakkerud