Høytlesningkonsert: SULT

Høytlesningskonsert: SULT og førprat med tegneserieforfatter Martin Ernstsen fredag 2. august kl.: 20:00 Tittel Start Slutt Sted Tittel Høytlesningkonsert: SULT Start fredag 2. aug 2019 20:00 Slutt 2. aug 2019 21:30 Sted Hamsunsenteret Les mer

fredag 2. aug 2019 20:00 Hamsunsenteret
Kjøp billett

Fakta

Dag 1 2. aug 2019 20:00:00 - 21:30:00RSted Hamsunsenteret

«Høytlesningskonserten SULT» har premiere under Festspillene i Nord-Norge lørdag 29. juni kl.: 12:00 og på Hamsunsenteret samme dag kl.: 20:00. 

«Sult» regnes som banebrytende innen moderne litteratur. Det er en sprø tekst om en ung, intens og på mange vis, sulten mann. Boka starter med de berømte åpningsordene: «Det var i den tid jeg gikk omkring og sultet i Kristiania, denne forunderlige by som ingen forlater før han har fått merker av den ...» Du får romanen på 40 minutter omsluttet av melodiøs elektronika som sanseforsterker.

– Høytlesningskonserten tar utgangspunkt i scener som er sentrert rundt skam og stolthet. Dette viser hvor menneskelig Sulthelten faktisk er. Vi ønsker å beholde kompleksiteten i litteraturen, samtidig som vi gjør den mer tilgjengelig, sier Solveig Hirsch, formidlingsleder ved Hamsunsenteret.

Konserten er støttet av Bokåret 2019 og er en del av Hamsunsenterets 10-årsfeiring. 

Martin Ernstsen og tegneserieromanen «Sult»

Martin Ernstsen har laget tegneserie av Knut Hamsuns kjente gjennombruddsroman «Sult». 

Vakker, intens, humoristisk og nervepirrende, Martin Ernstsens tegneserieversjon av Knut Hamsuns «Sult» har potensial til å bli en klassiker, akkurat som originalen, skriver anmelder i Dagbladet Erle Marie Sørheim og gir boka terningkast seks. 

Ernstsen kommer til Hamsunsenteret og har en førprat om tilblivelsen av boka. Hvor begynner man når man skal forvandle en av Hamsuns klassikere til tegneserie?