w

Boklansering: Jekta. Eventyrets farkost

Søndag 20. oktober kl. 14-16 lanseres praktboken "Jekta. Eventyrets farkost" på Jektefartsmuseet i Bodø. Møt forfatter og journalist i NRK, Bjørn Tore Pedersen i samtale med Erika Søfting fra Jektefartsmuseet. Tittel Start Slutt Sted Tittel Boklansering: Jekta. Eventyrets farkost Start søndag 20. okt 2019 14:00 Slutt 20. okt 2019 16:00 Sted Jektefartsmuseet Les mer

søndag 20. okt 2019 14:00 søndag 20. okt 2019 16:00 Jektefartsmuseet
20.10.201914:00 Bjørg Nilsen

Fakta

Dag 1 20. okt 2019 14:00 - 16:00RSted Jektefartsmuseet

Velkommen til boklansering av "Jekta. Eventyrets farkost" på Jektefartsmuseet i Bodø! Forfatter og journalist i NRK, Bjørn Tore Pedersen, vil presentere boka og ha en samtale med avdelingsleder Erika Søfting om jektefarten og arbeidet med boka.

Jekta var livsnerven langs kysten vår i fem hundre år. Nordlendingene seilte til Bergen med tørrfisk, og på tilbakereisen var jekta lastet med matvarer og nødvendighetsartikler til folket der nord. Men også på Vestlandet og i Trøndelag holdt jekta liv i kyst- og fjordbygdene.

Ingen vet med sikkerhet når den første jekta kom, og hvor den kom fra, men hun fører linjene sine tilbake til vikingskipene og de hanseatiske handelsskipene som kom til Bergen i middelalderen. Hvor mange jektefartøy som seilte langs kysten, er også uklart. Trolig dreier det seg om mange hundre, kanskje opptil et tusentalls jekter.

Dette er den første boka som grundig omhandler jekta og jektefarten. Forfatter Bjørn Tore Pedersen forteller om denne ærverdige og livsnødvendige fraktebåten: om jektebygging, skipsleia, jektenavn, de som seilte, hvor de seilte fra – og om de som aldri kom hjem. I boka finner du blant annet historien om «Anna Karoline», den eneste gjenværende av de gamle nordlandsjektene. Hun står nå på land i Bodøsjøen og har fått sitt eget jektefartsmuseum.

Boka inneholder over 200 flotte fotografier og illustrasjoner. I etterkant av forfattersamtalen vil det være mulig å skaffe seg et signert eksemplar av boka.

Gratis inngang.
Alle som har deltatt på lanseringen får også fri inngang til museets utstilling rett etter lanseringa.

Vel møtt!

Boken utgis av Museumsforlaget.

google map