Tøyen fil og klafferi med Lars Skoglund

Konsert torsdag 15. oktober kl.: 19:00. Tittel Start Slutt Sted Tittel Tøyen fil og klafferi med Lars Skoglund Start torsdag 15. okt 2020 19:00 Slutt 15. okt 2020 21:00 Sted Hamsunsenteret Les mer

torsdag 15. okt 2020 19:00 Hamsunsenteret
Kjøp billett

Fakta

Dag 1 15. okt 2020 19:00:00 - 21:00:00RSted Hamsunsenteret

Navnet Tøyen Fil og Klafferi kommer fra en tenkt klangfabrikk grunnlagt i 2010 på Tøyen i Oslo, der instrumentene filer og klaffer, stryker og blåser nye musikkverk. Ensemblets store utforskertrang gjør at de arbeider innenfor et vidt spekter av forskjellige sjangre. Kvartetten inviterer komponister med ulik bakgrunn og musikalsk ståsted til å skrive for ensemblet.

De siste ti årene har TFK urfremført tallrike komposisjoner og inngått samarbeid med mange norske og utenlandske komponister.


TFK har turnert i store deler av Norden, og hatt fruktbart samarbeid med institusjoner for samtidsmusikk i Europa, som Ultimafestivalen, Only Connect-festivalen, PhonoFemme i Wien, Bruckner Universitetet i Linz, EMS i Stockholm, Reykjavik Art Museum og MENGI i Reykjavik, NOTAM, og nyMusikk Oslo, Trondheim og Bergen. Ensemblet består av Hanne Rekdal – fløyter og fagott · Kristine Tjøgersen – klarinetter · Eira Bjørnstad Foss – fiolin · Tove Margrethe Erikstad – cello.

I andre avdeling av konserten, har kvartetten med seg Hamarøyværingen Lars Skoglund, også kjent fra undergrunnsbandet Løkbrød. Sammen med komponisten (som her er forteller) fremfører de Skoglunds såpeopera, «Et Dukkehus – imperiet rakner». Teksten er inspirert av 80-tallets såpeoperaer med sine banale plott, uendelige rollelister og intrikate mellommenneskelige forhold. Den humoristiske teksten har dermed høy informasjonstetthet, ja, så høy informasjonstetthet at dette er den lengste teksten Lars noen gang har skrevet. En libretto rett og slett. Handlingen vil vi ikke avsløre, men noen av de sentrale karakterene er Steinar Dallas, Johnny «Skilpadda», Sonja «Beatlesplata», Jon Arne «Biljardkula», Dynamitt-Harriet og playboyen William.