Helt konge – en utstilling med kongelige i norske interiører

Utstillingen HELT KONGE vises på Bymuseet i Bodø frem til 21. november 2021. Prosjektet "Helt konge" er laget av fotograf Elin Høyland og gallerist Eva Marie Bentsen. Tittel Start Slutt Sted Tittel Helt konge – en utstilling med kongelige i norske interiører Start lørdag 8. mai 2021 11:00 Slutt 21. nov 2021 15:00 Sted Bymuseet i Bodø Les mer

onsdag 27. okt 2021 09:31 søndag 21. nov 2021 15:00 Bymuseet i Bodø
08.05.202111:00 Bjørg Nilsen

Fakta

Dag 1 8. mai 2021 11:00 - 21. nov 2021 15:00RSted Bymuseet i Bodø

Åpningstider Bymuseet i Bodø:

Tirsdag - fredag kl. 11.00 - 15.00
Lørdag - søndag kl. 12.00 - 15.00


Visningsperioden for utstillingen er frem til og med søndag 21. november.


I 10 år har Elin Høyland reist rundt i landet og fotografert interiører med kongelig stoff i norske hjem og på kontorer. Stivpyntede kongelige dandert i herlig kaos – eller i striglet orden.

Det hele startet da Høyland hadde utstilling på Obrestad fyr på Jæren. I maskinrommet hang et falmet bilde av kong Olav, og et fotografi ble tatt på impuls. Hun fortsatte å ta bilder når hun var ute på reiser, og hun begynte å tenke på hvor vanlig kunne det være å ha kongebilder hengende? Dermed satte hun seg i bilen og har i løpet av årene vært innom alle landets fylker. Og motiver fant hun, nå er disse samlet i boka «Helt konge».

Eva Marie Bentsen hadde ideen til boka "Helt konge" og samarbeidet mellom de to førte til utstillingen med samme navn. Den åpnet på Søgne prestegård i 2020 og har nå lagt ut på sin første reise, til Bymuseet i Bodø hvor vi håper det blir godt tatt imot.


Om Eva Marie Bentsen:

Eva Marie er gallerist, kunstformidler og foredragsholder for billedkunst. Hun har utsmykket både hjem og offentlige bygninger, samt vært kurator for en rekke utstillinger. 

Om Elin Høyland:

Elin Høyland er en prisvinnende fotograf fra Mandal, nå bosatt i Oslo. Elin har hatt utstillinger i gallerier, museer og på festivaler over hele verden. Hun har også gitt ut bøker, både bildene og bøkene har vunnet priser i inn- og utland. Elin er dypt fasinert av hverdagsøyeblikk og vanlige folks liv.

Om utstillinga:

Bildene i utstillinga er fotografert av Elin Høyland, og utstillingen er kuratert av Eva Marie Berntsen.  Gjenstander er fra Nordlandsmuseets samlinger, samt lån fra privatpersoner. Interiør er innlånt av private. Digital produksjon på vegg er laget av Bymuseet i Bodø, men innslag i «stuekroken» er produsert av Eva Bentsen

Ved kjøp av billett får du også tilgang til vår digitale formidlingsløsning. 

Boken Helt konge selges i resepsjonen for kr. 199,- 

Bymuseet i Bodø tar smittevern på alvor og våre besøkende kan være trygg på at vi gjør alle tiltak for at våre besøkende skal føle seg trygge hos oss.

Velkommen til Bymuseet i Bodø!

Les mer om Bymuseet i Bodø her


Billettpriser:
Voksne 80,-
Grupper (10+) kr. 60,-
Barn og unge inntil 18 år: Gratis! 

foto: Nordlandsmuseet, click to open in lightbox
, click to open in lightbox