Som før og etter, Nordland teater

En sort komedie om kjærlighet, familie, livet og døden. Tittel Start Slutt Sted Tittel Som før og etter, Nordland teater Start mandag 28. feb 2022 19:00 Slutt 28. feb 2022 20:20 Sted Æventyrsalen Hamsunsenteret Les mer

mandag 28. feb 2022 19:00 Æventyrsalen Hamsunsenteret

Fakta

Dag 1 28. feb 2022 19:00:00 - 20:20:00RSted Æventyrsalen Hamsunsenteret

Nære relasjoner er langt mer komplisert i praksis enn i teorien. Mye fortelles uten at det blir fortalt eller uttalt.

Kommunikasjon er innebygd i alt. Tonefall. Mimikk og gestikk. Hvor vi setter oss. Hvordan vi setter oss. I noen tilfeller helt ned til måten vi drikker et glass vann på. Til dette knyttes forventninger. Usagte forventninger. Kodeknekkingen kan gi gnagsår eller gledestårer. Og det er her vår forestilling starter.

SOM FØR OG ETTER er ny norsk dramatikk satt sammen av to enaktere Det han vil si dem og Som på natten av Fredrik Brattberg. I første akt møter du paret HAN, HENNE og foreldrene hans. Faren har et svakt hjerte. Dette har han holdt skjult en stund, men nå skal han endelig dele budskapet med sine nærmeste.

I annen akt, ti år senere, møter vi HAN og HENNE som skal på teater og alt ligger til rette for en hyggelig kveld, men så har de glemt å sikre seg barnevakt og oppsøker derfor bestemoren som de uten videre regner med er mer enn villig til å ta seg av barnet. De har med andre ord planlagt ting i feil rekkefølge, noe som byr på en uendelighet av komplikasjoner.

VARIGHET 120 minutter inkl. pause
MANUS Fredrik Brattberg
SKUESPILLERE Helén Vikstvedt (moren), John Sigurd Kristensen (faren), Line Heie Hallem (kjæresten) og Sebastian Skytterud Myers (sønnen)
REGI Katinka Rydin Berge