Konsert med Trio Heløy

Konsert med Trio Heløy: Høstnatt - Knut Hamsun. Søndag 16. oktober kl. 18.00 - 19.00. Tittel Start Slutt Sted Tittel Konsert med Trio Heløy Start søndag 16. okt 2022 18:00 Slutt 16. okt 2022 19:00 Sted Jektefartsmuseet Les mer

søndag 16. okt 2022 18:00 torsdag 1. jan 1970 01:00 Jektefartsmuseet
Kjøp billett

Fakta

Dag 1 16. okt 2022 18:00:00 - 19:00:00RSted Jektefartsmuseet
Søndag 16. oktober kl. 18.00 - 19.00

Høstnatt: Knut Hamsun
Det vilde kor som ble utgitt i 1904 er Knut Hamsuns eneste diktsamling. Her tar forfatteren pulsen på det forgjengelige menneskets vandring mellom liv og død, elskov og lidenskap. Få kan skildre menneskesinnets irrganger som Knut Hamsun, der det er uløselig forbundet med naturen, landskapet og nordlandssommerens evige dag. Lyrikeren Hamsun formidler et budskap: lev livet, grip øyeblikket!

Trio Heløy feirer 25 år med en ny turné i Nordland. Ved å ta opp tråden fra cd-utgivelsen Abdulahs haab fra 1997, der tekster fra Det Vilde Kor er tonesatt av Arve Gunnar Heløy, vil trioen framføre nyskrevet musikk til flere dikt fra diktsamlingen.
Hamsuns naturskildringer tar deg med til enerbusken på fjellet, høstnatten, stjernene og de gjengrodde stier. Velkommen til et møte i Hamsun sitt rike.

Arve Gunnar Heløy sang | gitar
Kristin Alsos Strand | cello
Andrej Stepanov | akkordeon

Dørene åpner kl. 17:30. Konserten starter kl. 18:00 på Jektefartsmuseet, og du kjøper billetter via ebillett.
Konserten vil holdes i magiske omgivelser i rommet innenfor der jekta står.
Arve Gunnar Heløy fra Bodø har sin utdannelse fra musikkonservatoriet i Tromsø, Guildhall School of Music and Drama, London samt musikkhøgskolen i Alicante, Spania. Som klassisk gitarist har Heløy gitt konserter i England, Australia, Sverige Finland og Norge. Han har vært solist med orkestre og ensembler i Nord- Norge. Som sanger har Heløy medvirket innenfor mange genre: i band som April Morning, Balder, Blusbasement og Løvetann for å nevne noen. Heløy har medvirket på en rekke CD utgivelser. Av egne utgivelser finner vi Abdullahs Haab, Tankelaus tid, og 500 år med klassisk gitar. Heløy har høstet lovord og ros for sine utgivelser fra en samlet presse.
Kristin Alsos Strand (født i Mo i Rana) har sin utdannelse fra Østlandets musikkonservatorium og Griegakademiet i Bergen. Strand er frilanser og har hatt vikariater i Oslo Filharmoniske Orkester, KORK, Trondheim Symfoniorkester, Stavanger Symfoniorkester, Kungliga Filharmoniker, Kungliga hovkapell, Sveriges radio symfoniorkester, Svenska kammarorkester og Nordiske kammarorkestern. Hun har spilt med TrondheimSolistene i mange år. Strand spiller også barokkcello i ulike ensembler. Strand var med fra starten i Bodø sinfonietta 1999, og senere ansatt i Nordnorsk opera og symfoniorkester (NOSO). Strand jobber nå som frilansmusiker, med jevnlige engasjement i orkestre i Norge og Sverige, samt i ulike kammermusikk- ensembler. Hun har medvirket på en rekke cd innspillinger i ulike sjangre.
Andrej Stepanov er født i St. Petersburg, og har sin utdannelse fra musikkonservatoriet der. Siden 1993 er Stepanov bosatt i Norge. Stepanov spilte 4 år i militærorkester i Russland, og var i flere år medlem av en folkloregruppe som turnerte i Europa. Fra 1993-96 arbeidet Stepanov som musiker, skuespiller og komponist ved Lofoten Teater. Han har skrevet musikk til flere teateroppsetninger for festivaler i Nord- Norge. Stepanov har gitt en rekke solokonserter samt urfremført bestillingsverk i Norge, og har en utstrakt frilansvirksomhet bak seg.