Utstilling: De glemte tørnringene

Kunstner Hugo Aasjord stiller ut på Jektefartsmuseet fra 5. november! Tema for utstillingen er fortøyningsmerker langs kysten. Utstillingen vises på Jektefartsmuseet til og med mars 2023. Tittel Start Slutt Sted Tittel Utstilling: De glemte tørnringene Start lørdag 5. nov 2022 11:00 Slutt 31. mars 2023 16:00 Sted Jektefartsmuseet Les mer

søndag 26. mars 2023 13:41 torsdag 1. jan 1970 01:00 Jektefartsmuseet

Fakta

Dag 1 5. nov 2022 11:00:00 - 31. mars 2023 16:00:00RSted Jektefartsmuseet

Utstilling: De glemte tørnringene

Kunstner Hugo Aasjord stiller ut på Jektefartsmuseet fra 5. november! Tema for utstillingen er fortøyningsmerker langs kysten.

.
Hugo Aasjord (f. Gravdal i Lofoten 1955) er en norsk billedkunstner, skulptør, grafiker og musiker. Han er oppvokst i Lofoten og Steigen og stammer fra en familie med lange tradisjoner innen fiskeri, hvalfangst og fiskeriindustri. Hans kunst er i overveiende grad abstrakt, men samtidig inspirert av kyst og hav, og nordnorsk natur og lys.
.
Fortøyningsmerkene utstillingen omhandler, har indirekte en sentral plass i historien om Norges økonomiske vekst. Fiskefartøyer, jekter og andre føringsbåter som skulle transportere fisken til markedet raskt, fikk se hvor de kunne ligge forsvarlig fortøyd i le for sjø og vind ved ankomst land.
.
Merkene hadde en sterk visuell kommunikasjon med sine brukere, og symboliserer den dag i dag ei trygg havn og ro, for de som enda kjenner til betydningen. Tanken er dele denne kunnskapen med flere. Utstillingen på Jektefartsmuseet legger vekt på̊ det historiske, den visuelle opplevelsen og kunstneriske dimensjonen.
.
Utstillingen er del av et prosjekt hvor Aasjord ønsker å gjenplassere disse symbolsk viktige anvisningsringene fra svunnen tid. Hensikten er å ivareta og løfte opp vår lokale kystkultur og fiskerihistorie. Dette fordi bondekulturen har fått stor plass i vår nasjonale kulturhistorie, mens kystkulturens store betydning for oppbyggingen av landet gjennom fiskeeksporten fra 1500-tallet og framover, ikke har fått den plassen den fortjener i historiebøkene.
.
På åpningsdagen den 5. november, vil Hugo være til stede, og det vil bli musikalske innslag (TBA).
.
Utstillingen vil stå ut mars 2023.